2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

50's Core Bra, 80's Madonna ir šiandieninė mada

Tikriausiai puikiausiai prisimenate garsųjį Jeano Paulio Gaultier kurtą korsetą Madonnai?




O ar žinote šios garsiosios liemenėles formos istoriją? Ji vadinama Core-Bra, lietuviškai būtų kūginė liemenėlė, dar ji pravardžiuota Bullet-Bra. Nuo tokių pavadinimų iškart atminty turėtų kilti vaizdai su stačiomis Pin-Up karalienės Bettie Page, Marilyn Monroe ar režisieriaus Russo Meyerio katyčių krūtinėmis. Tai šeštojo dešimtmečio mados klyksmas. Tuometinės moterys, ypatingai pavargusios po karų, norėjo atrodyti taip pat tobulai kaip Holivudo žvaigždės, kurių krūtinės, rodės, siekė kaklus - buvo tokios stangrios ir iškilios. Būtent tai ir turėjo didelės įtakos naujos figūros idealui: grįžti prie primenančių korsetus gracijų ir kūginių liemenėlių. Vieni teisingai pastebi, kad neseniai išsilaisvinusi moteris iš iki tolei sekinančių žiaurių korsetų gniaužtų, vėl panoro įlįsti į kūną (de)formuojantį apvalkalą. Na, bet ko tik tos moterys dėl grožio nepadarys!
Iš šios pačios gracijų su giliomis dekoltė mados kilo ir gražiųjų maudymosi kostiumėlių mada. Nors šiandieninės liemenėlių formos jau yra toli gražu nebe tokios formos, tačiau kūginės liemenėlės turi savų pliusų: jų forma patogiau prilaiko krūtinę, ypač tai pravartu didesnių krūtų savininkėms, be to, tokia forma laiko krūtis pakeltas nuo kūno, todėl neprakaituoja karštą vasarą, na o forma, žinoma, būna pribloškianti ir verčianti vyrus spoksoti.




Na, o garsioji J. P. Gaultier Rocket-Core-Bra vėl atgimė šių metų dizainerio pavasario/vasaros kolekcijoje. Be to, aliuzijų pasitaikė ir kitų dizainerių linijose. Tad tik galima džiaugtis, kad po truputį ši forma ateina į madą. Galbūt išeis rasti tokių modelių ir masinės gamybos pasaulyje ("Lindex" apatinių sekcijoje visada galima rasti kažko panašaus).

Jean Paul Gaultier ss2010:






Marc Jacobs ss2010:

Miu Miu ir Just Cavalli ss2010:

Šiek tiek J. P. Gaultier reklamų:







Na, o grįžtant dar prie Madonnos, siūlau vieną šukuosenos tutorialą, kuris tikrai labai lengvas ir galima paprastai įvaldyti tokį kasdienišką devinto dešimtmečio šukuosenos stilių:





Na, ir galiausiai mūsų artimiausi variantai, siūlomi Jums:





M dydis, korseto dalis su plastmasiniais įtvarais, krūtinė šiek tiek styri. Kaina: 40 Lt.







L dydis, todėl labai puikiai priglunda prie kūno įvairių formų savininkėms, kaušeliai šiek tiek styri, apytiksliai C dydžio. Kaina: 40 Lt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails